Eerste Maritime Delta Skill-Sessie in het teken van Machine Learning

Op 23 mei vond de eerste Maritime Delta Skill-sessie plaats. Het doel van deze skill-sessies is om maritieme medewerkers van nu voor te bereiden op de technologieën van de toekomst. Deze eerste editie stond in het teken van Machine Learning.

Tijdens de sessie op 23 mei, tijdens het Navingo Career Event, kwam er een twintigtal maritieme professionasl bij elkaar om meer te leren over Machine Learning en de impact van deze technologie op de maritieme sector. Onder leiding van RDM Next kregen de deelnemers een hands-on workshop over machine learning waarbij ze met een vision kit van Google aan de slag gingen. Daarnaast kregen de deelnemers een rondleiding door de RDM maakhal en een rit op een toekomstig autonome watertaxi. Tijdens de vaart werd door Vincent Wegener van het jonge bedrijf CaptainAI uitgelegd hoe zij deze watertaxi autonoom gaan laten varen aan de hand van machine learning technologie.

Deelnemer Joeri ten Napel, Bachmann Electronic: ‘Hopelijk komen er meer sessies met eenzelfde opzet’

Heeft u ideeën voor een volgende skill-sessie? Bent u bijvoorbeeld zelf actief in de maritieme sector en heeft u specifieke interesse in een bepaalde technologie? Laat het ons weten via hilde.veeken@innovationquarter.nl.