Terugblik bijeenkomst robotisering in de maritiem- en havensector

Op 3 juni kwamen verschillende partijen vanuit de Maritime Delta samen om de stand van zaken rondom de maritiem- en havensector te bespreken.

Om de automatisering in de maritieme sector een boost te geven, kwamen op uitnodiging van InnovationQuarter, Maritime Delta, iTanks en RoboHouse de netwerken bijeen voor een informatieve middag. Hier werd door Jaimy Siebel van RoboHouse besproken wat robotisering inhoudt en vooral hoe je er snel, goed en effectief mee kunt starten. Johan Verlaan, directeur van Machinefabriek De Waal, vertelde over zijn ervaring met het gebruik van een lasrobot op de werkvloer. Tenslotte lichtte Pieter Blom van VertiDrive toe hoe zij de robotiseringsmarkt zien en wat VertiDrive hier aan toevoegt.

Ook werd de optie aangeboden om kosteloos een robotiseringssessie te volgen bij RoboHouse om te leren welke processen uw bedrijf het best kan robotiseren. Wilt u hier meer informatie over of heeft u ideeën voor verdere activiteiten over robotisering? Neem dan contact op met hilde.veeken@innovationquarter.nl.