Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Netwerkontbijt – Digitalisering in de maritieme sector – ‘De computer als collega’

31 augustus 2023

De marges in de Nederlandse maritieme sector staan flink onder druk door stijging van materiaal prijzen en personeelskosten. Dit alles kan niet 1-op-1 worden doorberekend aan de klant, want dat gaat ten koste van de relatie. Het zou fijn zijn als er meer stabiliteit komt in inkomstenstromen.

Organisaties hebben moeite personeel aan te trekken, vast te houden (want elders verdienen medewerkers misschien wel meer) en ondertussen loopt de kennis met de vergrijzing de deur uit. Dit gaat op korte termijn al problemen opleveren met de levering van producten of het uitvoeren van onderhoudsreparaties.

Als innovatief bedrijf wil je voldoen aan de wensen van de klant of ze zelfs voor zijn. Maar steeds vaker komt de vraag om iets te doen met digitalisering en/of data. Deze ontwikkeling vraagt om een andere aanpak, maar hoe doe je dit? En hoe wordt je hier bekwaam in?

Digitalisering kan dienen als middel om deze uitdagingen aan te vliegen; kennis wordt geborgd, klantervaring wordt verbeterd, er ontstaat een ontwikkeling richting een meer service verlenende organisatie waardoor winstmarges flink stijgen en ook worden kosten, CO2 en de voetprint gereduceerd.

Digitalisering – to be honest, we doen het nog veel te weinig! Want hoe pak je dat aan? En welke vorm van digitalisering past het beste bij mijn organisatie?

Donderdag 31 augustus geven we tijdens dit netwerkontbijt het woord aan 3 aansprekende voorbeelden uit de maritieme sector. Zij krijgen het podium om hun verhaal te vertellen, tips & tricks te delen en ook de fuckups. Op het podium gaan we het niet hebben over de technologie, maar over de nut en noodzaak en het proces. Na afloop kan er verder met elkaar kennis worden uitgewisseld.

Aanwezigen kunnen gebruik maken van een digital maturity scan om te kijken hoe de organisatie ervoor staat. Deze scan geeft inzicht in de mogelijke ontwikkelingsgebieden en kan gebruikt worden als 0-meting om gestructureerd aan verbeteringen te werken.

Voor wie:

Dit evenement richt zich op iedereen die zich bezig houdt of wil bezig houden met digitalisering in de maritieme sector. Als het nog onvoldoende duidelijk is wat digitalisering voor jouw organisatie kan betekenen, of als je wel kansen ziet, maar het nog onduidelijk is hoe deze te implementeren. Juist dan ben je welkom!

Programma

7:30    Inloop + ontbijt

8:00    Welkom door NMT & Datawerf

8:05    Keynote

8:15    3 inspirerende digitaliseringsvoorbeelden uit de sector

8:45    Afronding

9:00    Netwerken

9:30    Verwacht einde event

Toegang:

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor de deelname. Het evenement is wel beperkt tot 50 deelnemers. Mochten zich meer mensen inschrijven dan werken wij met een wachtlijst op volgorde van aanmeldingen. LET OP! mocht u zich hebben ingeschreven en toch verhinderd zijn vragen wij u zich tijdig af te melden (uiterlijk 28 augustus). Als u zich niet af meldt zijn wij genoodzaakt om een no show fee te hanteren van €100,-.

Het is gebruikelijk dat er beeldopnamen worden gemaakt. Foto’s en video’s worden gebruikt voor verslaglegging van het evenement en ter promotie van het evenement (bijvoorbeeld voor volgende edities) of andere evenementen. Natuurlijk met in acht neming van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door uzelf aan te melden gaat u hiermee akkoord.