Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Match Career Event – Wereldhavendagen

1 september 2023- 10:00 tot 16:30

MATCH is hét Career Event tijdens de Wereldhavendagen

Een dag vol met inhoudelijke workshops, kennissessies en seminars opgezet door diverse partners en bedrijven. En dit jaar op een te gekke nieuwe locatie, namelijk het Nieuwe Luxor Theater. Er wordt een arbeidsmarkt ingericht in de Rijnfoyer en de grote theaterzaal wordt gebruikt voor de plenaire sessies. En speciaal voor studenten wordt er gedacht aan extra programmering! De dag is opgezet voor mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals en daarnaast wordt ingezet op de werkzoekenden (zijinstromers, schoolverlaters, etc.).

Arbeidsmarkt

Kennismaken met de bedrijven, daar is waar het bij MATCH om draait. Op de arbeidsmarkt staan diverse bedrijven die graag in gesprek gaan over de mogelijkheden om daar te werken.
Ook bieden de meeste bedrijven stages en afstudeerplekken aan!
Verder kunnen studenten en werkzoekenden in de foyer bij de arbeidsmarkt hun CV laten checken. Is deze wel goed opgebouwd? Staat alle relevante informatie erin? Er worden tips en tricks gegeven door een aantal intercedenten.

Escaperoom

Ben jij iemand met een scherpe blik die het overzicht kan bewaren? Kom dan kennismaken met de Douane. In de escape room container kun je alvast éven in de verantwoordelijke rol van douanier stappen. Maar… de Douane doet natuurlijk veel meer dan containers en bagage controleren. Tijdens MATCH vertellen zij jou als student of young professional graag meer over alle functies bij de Douane.

Serious game Port Constructor

Ga de strijd aan in de serious game waarin álles draait om lastige keuzes. Bepaal jij de juiste koers bij de haveninrichting en schat jij positieve effecten het beste in, terwijl je rekening houdt met de negatieve gevolgen van je keuzes? Dan bouw je dé haven van de toekomst.
De toekomstige haven draait op hernieuwbare grondstoffen en is in 2050 klimaatneutraal. Dat vraagt om ingrijpende veranderingen. Hiervoor moeten nu en de komende 25 jaar slimme keuzes worden gemaakt. Zet je in op waterstof, biochemie en circulaire havenactiviteiten en vind je de juiste mix? Kies je voor uitbreiding of herinrichting? Welke investeringen zijn nodig? Welk type bedrijven krijgen de ruimte en waar mogen zij zich vestigen? En welke rol geef je bestaande sectoren in deze transitie?
In kleine teams werk je aan de klimaatneutrale haven van de toekomst. Een echte pressure cooker, want voor 25 jaar havenontwikkeling hebben jullie slechts anderhalf uur de tijd. Samen met jouw teamgenoten maak je keuzes op basis van de informatie die jullie wordt aangereikt. Investeringen, CO2-reductie, ruimtegebruik, opbrengsten, restwarmte, haventerreinen aan diep vaarwater… Deze en andere aspecten nemen jullie mee in jullie afwegingen. Welk team maakt de slimste keuzes en vindt de optimale mix? Ga de uitdaging aan en win!

Deze game geeft je inzicht in:

  • de rol van verschillende belanghebbendende technische complexiteit van havenontwikkeling
  • strategische beslissingen in havenontwikkeling
  • strategische dilemma’s van de energietransitie

Port Constructor wordt op twee momenten gespeeld: 11.00 – 12.30 uur en 13.00 – 14.30 uur.
Er wordt gespeeld in groepjes van vijf personen en in totaal kunnen er maximaal 6 groepen deelnemen per spel (dus ruimte voor maximaal 30 personen per tijdslot).
Inschrijving voor het spelen van Port Constructor is verplicht.

Locatie

Nieuwe Luxor Theater
Postumalaan 1
Rotterdam, 3072 AG
+ Google Maps

Locatie

Nieuwe Luxor Theater
Postumalaan 1
Rotterdam, 3072 AG
+ Google Maps