Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circulair Maritiem Ontbijt

8 november 2023- 08:30 tot 11:00

Retrofitten, levensduurverlenging, nieuwe businessmodellen van schepen of onderdelen en slimmer omgaan met materialen maken jouw bedrijf én de sector toekomstbestendig.

Maritime Delta, Maritime Sisters, BlueCity en provincie Zuid-Holland organiseren een Circulair Maritiem ontbijt op 8 november tijdens Europort.

Circulariteit is zowel commercieel als strategisch gezien interessant voor bedrijven. Bovendien is het juist nu essentieel want materiaalschaarste is een groeiend probleem en daarmee minstens zo urgent als de energietransitie. Zeker ook omdat we altijd op zoek blijven naar hoogwaardige materialen en componenten, waardoor onze schepen en equipment  van de beste kwaliteit zijn én blijven. Uit de verkenning die Maritime Sisters met BlueCity gedaan hebben, in opdracht van de provincie Zuid-Holland, komen de kansen van het circulair ontwerpen, bouwen, opereren en ontmantelen van schepen naar voren. Enkele koplopers komen aan het woord en nemen je mee in de circulaire stappen die ze zelf hebben gezet en de circulaire ambities die ze hebben voor de toekomst.

Wil je meer weten over circulaire kansen in de regio? Tijdens het Circulaire Maritieme ontbijt gaan we dieper in op de strategische en commerciële kansen die uit de verkenning zijn gekomen,  hoe we hier vervolg aan geven en hoe we jouw bedrijf mogelijk verder kunnen helpen. Kom in contact met circulaire voorlopers om jouw circulaire ambities te versnellen of te ontdekken wat het jouw bedrijf kan opleveren.

Voor wie is het?

Voor iedereen die al met circulaire projecten bezig is, voor bedrijven met circulaire ambities of voor mensen die er meer over willen weten.

Programma:

08.30 – 08.45 Inloop en netwerken

8:45 – 9.00 Opening Jeannette Baljeu – Gedeputeerde provincie Zuid Holland (onder voorbehoud)

9.00 – 9:10 Introductie Maritime Delta – Regionale Maritieme Agenda – Tessa Luijben

9.10 – 9.30  Circulaire kansen voor maritiem – Maritime Sisters – Sylvia & Marjolein Boer

9.30 – 9.45 Ontmanteling & herfabricage 20 jaar oude tunnel thruster – Aegir-Marine/Maritime Remanufacturing Network – Ruud Muis

9.45 -10.00 Hoogwaardig ontmantelen in Nederland – Circular Maritime Technologies – Daniël Moolenburgh

10.00 – 10.30 Vragen en discussie

10.30 – 11.00 Netwerken (optioneel)

Locatie:

Europort 2023
AHOY Rotterdam
Zaal: Dock 15

Aanmelden

Graag aanmelden door te mailen naar tessa.luijben@innovationquarter.nl.

Let op: je dient je apart aan te melden voor de beurs, dit kan via Europort 2023 (visitcloud.com).

Gegevens

Datum:
8 november 2023
Tijd:
08:30 tot 11:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
8 november 2023
Tijd:
08:30 tot 11:00
Evenement Categorie: