Gaan deze kleine ondernemers de baggerindustrie vernieuwen?

Op donderdagmiddag 29 november 2018 vindt het symposium ‘Toekomst van de Baggerindustrie’ plaats in Rotterdam. Naast bedrijven als Royal IHC, Van Oord, Damen Shipyards Group, DEME en Boskalis komen ook kleine innovatieve bedrijven uit de Maritime Delta regio aan het woord. Deze regio, die loopt vanaf Maasvlakte 2 tot aan Werkendam, is de thuishaven van grote gerenommeerde Nederlandse baggerbedrijven, maar kent ook een rijk aanbod van kleine innovatieve bedrijven.

Zo laat het Delftse bedrijf QLayers tijdens het symposium zien hoe je ‘sharkskin’ coating aan kan brengen op schepen om brandstofverbruik te reduceren. Verder presenteert OnBoard een platformoplossing voor het verzamelen en analyseren van informatie. Dat baggerspecie waardevol materiaal is laat Netics zien. Deze ondernemers uit Alblasserdam gebruiken baggerspecie om op duurzame wijze constructies te bouwen. Het Rotterdamse Taniq toont aan hoe ze composiet gebruiken om sterkere baggerslangen te produceren.

Hoe zien de ondernemers achter deze bedrijven de toekomst van de baggerindustrie én welke innovatieve oplossingen hebben zij in huis? Onder leiding van moderator Edward Gilding (coördinator samenwerkingsverband Maritime Delta) gaan deze ondernemers in debat over vernieuwing, samenwerking en innovatie. Daarnaast tonen zij hun technologie tijdens de pauze en de netwerkborrel in de foyer van het Erasmus Paviljoen. Hier is ook een model van de ‘Robodredger’ van het bedrijf Aqitec te zien.

Meld u aan via de link aanmelden.