Ideecafé Jachtbouw

Laatste marktontwikkelingen Nederlandse jachtbouw met in het bijzonder aandacht voor het maritieme cluster in Zuid-Holland

Netherlands Maritime Technology, Rotterdam Maritime Services Community en Maritime Delta werken samen om inzicht te geven in de Nederlandse superjachtindustrie, een relatief onbekende industrie met meerdere mogelijkheden – zeker in deze onzekere tijden. Superjachten blijken minder kwetsbaar voor economische neergang.

Hein Velema van Marstrat heeft 30 jaar ervaring in de branche en zal zijn licht laten schijnen op de branche en de uitdagingen en kansen.

Daarna zullen we ons meer richten op de duurzaamheidsonderwerpen die nu naar boven komen voor superjachten. Eddie Kloosterman, divisiedirecteur NMT zal de huidige ontwikkelingen presenteren. Reders zijn op de hoogte van de mogelijkheden en hoe kan het Nederlandse cluster hiervan profiteren?

Tijdens een paneldiscussie (of presentatie) gaan we dieper in op één van deze elementen, refits. Refits zijn wellicht een slimme en snelle manier om de duurzaamheid van een schip te verbeteren en daarnaast zijn de Nederlandse scheepswerven daar op ingericht.

Uiteraard is er de mogelijkheid voor vragen en discussie.

Programma donderdag 21 januari 2021
16:00 – 16:05 uur Welkom
16:05 – 16:25 uur Laatste ontwikkelingen marktjachtbouw Nederland met in het bijzonder Zuid-Holland
16:25 – 16:45 uur Refitting in de Nederlandse Jachtbouw
16:45 – 16:55 uur Vragenronde
16:55 – 17:00 uur Afsluiting

Meld u nu aan voor deelname.