Binnenvaart Centre of Excellence verbindt en innoveert

Binnenvaartondernemers en belanghebbenden van de sector gaan elkaar steeds beter vinden. Dat heeft het eerste jaar van het Binnenvaart Centre of Excellence bewezen. Kennis wordt gebundeld, concrete business owners dienen zich aan en de regionale trots op deze bedrijfstak wordt teruggebracht.

De vliegende start bracht mooie resultaten. Denk aan bijeenkomsten van het Platform Zero Incidents, concrete partnerships voor Technology Shipping, het nieuwbouwproject van lokale rondvaartonderneming Barone en de start van de Talent Innovation Pool van Hogeschool Rotterdam.

Afgelopen jaar zijn zestien potentiële projecten verkend, waarvan er zeven tot concrete resultaten hebben geleid. Ook staan er diverse initiatieven in de startblokken. De locatie van het Binnenvaart Centre of Excellence heeft reeds 500 bezoekers verwelkomd en dit aantal groeit nog altijd. Het netwerk waar de ondernemer en zijn schip centraal worden gesteld raakt bekend. Projectmanager Cees-Willem Koorneef: ‘Het Binnenvaart Centre of Excellence focust op innovatieve vraagstukken van ondernemers. We zien vooral de behoefte van ondernemers voor een ontmoetingsplek van waaruit aan inhoudelijke thema’s wordt gewerkt. De organisatie en samenwerking rondom de Zwijndrechtse Binnenvaartdagen die later dit jaar plaatsvinden is daar een goed voorbeeld van.’

Ook dit jaar werkt de projectmanager van het Binnenvaart Centre of Excellence aan het opzetten van projecten. Veelvoorkomende thema’s zijn het verduurzamen van het schip, het digitaliseren van bedrijfsprocessen en oplossingen voor de arbeidsmarkt. Oftewel; de toekomst van de binnenvaartsector. Waar aanbieders van oplossingen nog moeite hebben de schipper te vinden, kan het vakmanschap en de expertise uit de sector zelf meer worden ingezet bij innovatie. Het Binnenvaart Centre of Excellence is er om deze verbinding te maken.

Ziet u een kans voor een project? Neem contact op met projectmanager Cees-Willem Koorneef of bel 06-23693774.