Laden Evenementen

« Alle evenementen

Maritime Student Challenge 2024

5 juni

In de Maritime Student Challenge  gaan 2e-jaars studenten die een technische mbo-opleiding in de richtingen Maritieme techniek, Engineering, Mechatronica en Software Development volgen aan de slag met vraagstukken uit het bedrijfsleven. Dankzij dit event komen zij op een informele manier in aanraking met de maritieme industrie en innovatieve technieken.

De ‘challengers’ van de editie 2023 waren Royal Van der Leun, Bayards Yacht Structures, Royal IHC, Feadship en Wärtsilä Netherlands. Zij brachten vraagstukken in op het gebied van digitalisering, robotisering, duurzaamheid en organisatie.

Op 5 juni 2024 vindt de vijfde editie van de Maritime Student Challenge plaats. maar liefst acht bedrijven brengen dit jaar een vraagstuk in waar 120 studenten van het STC en het Da Vinci College zich over gaan buigen. De meeste innovatieve, bijzondere en goed gepresenteerde oplossingen worden beloond met een leuke prijs. Voor alle deelnemers is het een unieke manier om kennis te maken met de maritieme sector en zich te kunnen oriënteren op de een stageplek of toekomstige werkgever.